CENTINELA (2020)

Na Praza de Frómista exponse a instalación interactiva “Centinela” de Laura Iturralde. A artista, escenógrafa eiluminadora móvese entre as artes escénicas, a música e o cinema en directo. Neste caso propón un audiovisual de gran formato cuxa temática é a mirada. A obra materialízase en multitude de ollos que observan desde unha fachada. Son as miradas de espectadores, previamente rexistradas, as que se proxectan nun edificio convertendo ao paseante en observado. O espectador observa pero tamén é obxecto doutras miradas. Ao tempo, como nun espello, ese ollo vixiante pode observarse a si mesmo multiplicado sobre a arquitectura. Unha obra de metalinguaxe, que se abre a distintas interpretacións e que Iturralde conecta co fenómeno dos “policías de balcón”, persoas que durante o confinamento polo Coronavirus vixiaban desde as súas casas o cumprimento das normas, chegando a increpar ou insultar a un paseante cuxas circunstancias descoñece.

“Fala de por que sentimos con dereito a xulgar a outras persoas baseándonos en constructos sociais, de como este constructo cambia as tornas, facéndonos obxecto de miradas alleas. Así, convertémonos en vítimas e verdugos nun xogo ficticio.”

ENTREVISTAS E ARTIGOS

ARTIGOS/ARTÍCULOS

BAILARINA FRUSTRADA

ENTREVISTAS

Documental Tras o pano

Entrevista en Visuals for the Masses

Entrevista en Praza Pública

Entrevista en Las que habitan

Koun(t)erPoint, Diario de Pontevedra

Televisión de Galicia, entrevista a NOSTOC

RADIO3, A RIENDA SUELTA

CRÍTICAS

Crítica de Bailar Agora na Erregueté (Revista Galega de Teatro)

Crítica de Bailar Agora no ZigZag Diario da Televisión de Galicia

Crítica de Microspectivas dun Marica Millennial en Praza Pública

Crítica de O Empapelado Amarelo en Butaca en Anfiteatro

Crítica de O Empapelado Amarelo en Artezblai

Crítica de Fariña en El Progreso

El País, sobre Vesalii Icons

MUSEO DO MAR

Instalación feita no Museo do Mar de Vigo para o Festival Sinsal e o Festival Vigo Emerxe. Empregando materiais atopados no entorno do museo, estes foron aumentados mediante cámaras  para ocupar as fachadas deste edificio.

______________________

 

Instalación hecha en el Museo do Mar de Vigo para el Festival Sinsal y el Festival Vigo Emerxe. Utilizando materiales encontrados en el entorno del museo, éstos fueron aumentados mediante cámaras para ocupar las fachadas del edificio.